Fosterhjem

Hei på deg!

Fosterhjem er en ordning vi er svært avhengige av å ha. Som fosterhjem tar du deg av et hjemløst dyr i en periode som kan være fra noen dager til noen måneder - avhengig om noen melder sin interesse for å overta ansvaret permanent. Dersom dette skjer mottar du et nytt dyr (vanligvis katt) når behovet melder seg igjen. Vi i Dyrebeskyttelsen Norge dekker alle utgifter.
Har du et ønske om å hjelpe dyr, men ikke har mulighet til å ha dyr permanent så kan fosterhjem være en fin løsning.

Vi i dyrebeskyttelsen Drammen og omland har sårt behov for fosterhjem for kanin.
Vi er rett og slett avhengig av å ha frivillige som har plass og tid for å kunne redde inn kaniner som blir funnet eierløse eller som er i nød.

Og vi trenger virkelig fosterhjem til kaniner nå som kulden kommer. Har du plass inne, i en stallboks, eller et isolert dukkehus de kan bo i?
Kaniner er sosiale, hyggelige dyr som er hyggelige å ha i hus. Ta kontakt hvis du / dere vil hjelpe oss med å være fosterhjem! Og ved mer informasjon eller spørsmål så bare si ifra. 🙏

Som fosterhjem er det viktig å tenke på følgende:

• Nok plass. Vi har ikke kaniner i bur, de må ha mulighet til å hoppe rundt og være i bevegelse. Man kan lage avgrensninger (base) dersom man ikke vil at kaninen skal gå overalt. Vi låner ut alt utstyr. De må ha et rom, en del av stua, gang kjøkken ol., gjerne frittgående hvis man har mulighet til det.

• Tid til daglig stell og omsorg.

• Kaniner har sosiale behov, og om man er fosterhjem for en enslig kanin vil det kreve mer sosialisering enn om man har to. Noen av kaninene kan være trygge på mennesker, mens andre krever mer tålmodighet.

• Kaninene skal i utgangspunktet bo i fosterhjemmet til de blir omplassert. Når omplassering finner sted varierer, og alt fra noen uker til et år er normalt.

• For at vi skal kunne annonsere for omplassering, er vi avhengig av at fosterhjemmet tar bilder av og forteller om kaninen. Når nye hjem godkjennes er det også forventet at de kan hilse på kaninen i fosterhjemmet og hente kaninen der.

• Man kan ikke la fosterkaninen bli venner med eventuelt egne kaniner. Om kaniner bondes er det for å være sammen.

• Vi trenger også fosterhjem som har et egnet sted til vinteren med tanke på frost. Det er fint med en isolert bod, stallboks med varmelampe, eller lignende hvor det er sikret. Det er viktig med stor nok plass for mye bevegelse.

Det er å være fosterhjem for kanin koster ingenting, men litt tid og plass.  Det er likevel givende og hyggelig å bidra til at de får det bra og etterhvert permanent hjem ☺️

Vi dekker selvfølgelig utgifter til mat, utstyr, veterinærbesøk o.l. Ønsker du å hjelpe?

Hvis du synes dette høres interessant ut, ta kontakt per e-post: post@ddoo.no eller ring kontakttelefonen på 959 24 137.

© 2010 Dyrebeskyttelsen Norge avd. Drammen og omland